smiley-laughing-and-pointing

 PAMFLET —   Ședință importantă de guvern cu ocazia moțiunii de cenzură. Ludovic Orban e, ca de obicei, în capul mesei și studiază atent niște cărți. Ceilalți miniștri studiază și ei cu atenție cărțile lor, aruncând din când în când câte o privire interogativă spre șeful lor.

— Deschid ședința cu un trabuc cubanez prima-întâi și o halbă de bere blondă poraspătă, întrerupse Orban liniștea ce cuprinsese sala de o bună bucată de vreme.  Pariez c-o să voteze cu noi cine cu gândul nu gândiți !

Miniștri se uitară tâmp la primul ministru, apoi se priviră întrebători unii pe alții, căci nu pricepeau ce legatură este între bere, trabuc cubanez și misteriosul personaj care o să voteze cu ei. Când își mai reveniră din uluială, completară deschiderea lui Orban cu ce avea fiecare: ministrul Grindă c-o grindă și două miliarde de euro din fondurile de la Dezvoltare, Monica de la Educație cu niște pepsiglas achiziționat prin contracte cu statul pentru toate școlile și grădinițele, Marcel Vela cu o duzină de pulane, două pistoale Carpați proaspăt achiziționate din stocul de rezervă strategica, o Mitralieră de companie cu țeava cârnă pentru trasul după colț și un contract de publicitate pentru mass-media, în valoare de câteva sute de miliarde, valoarea exactă fiind secretizată ca să nu afle covidul, iar ministrul Cîtu de la Finanțe încheie deschiderea cu-n cec de două miliarde de euro, împrumutate de curând de pe piața interbancară.

— Adicătelea cum să voteze cu noi, dom’ prim-ministru ? se arată mirat Grindă. Nu înțeleg !

— Grindă, grindă ai, minte ce-ți mai trebuie ! îl dojeni cu blândețe Ludovic Orban. E simpu: o să voteze cu noi. Și e o damă importantă a Ciolacului, una pe care mizează Ciuma Roșie… Da’ o avem la mână cu Dosarul 10 august, așa c-o să voteze cu noi. Cu ăilalți parlamentari cum stăm, Grindo ?

Grindă se uită încă o dată prin cărțile sale, însemnă ceva cu creionul, apoi îi raportă prim-ministrului:

— Douăjtrei parlamentari proaspeți ai noștri… cu albastru, buni !… I-am luat ieftin, din fondul de măști. Toți vor fi nemotivați la moțiune… Cinci cu roșu, de-ai lor, nu se lasă înca… vor în plus bonuri de masă și cazare în Maldive…

— Plusez cu un contract de 800 de milioane de euro pentru măști cu 30 de lei bucata pentru spitale. Cine nu-i gata, îl iau cu izoleta !… Ha ha ha !…Și zici că ăilalți ciumați nu se lasă ușor, ai ?

— Mai dă-le niște pepsiglas, Ludovicule ! sări Monica Anisie.

— Asmut clanurile pe ei, interveni și Vela. Omor cu furci și topoare în fiefurile lor electorale !

— 800 de milioane ai dvs., dom’ prim-ministru, intră în joc și Cîțu, plus încă două miliarde de euro nerambursabili de la UE pentru autostrăzi. O să zicem că iar nu ne lasă un gândac să construim autostrăzi…

Ludovic Orban privi potul uriaș strâns pe masă, îl înhăța lacom și-l vârî într-un sac pe care l-a scos din servietă, apoi își etală triumfător cărțile:

— Cinci ași și-o damă de pică !

— Cum cinci ași, dom’ prim-ministru ? Că nu-s decât ăla de roșu, de verde, de tobă și de ghindă, se arată intrigat Grindă.

— Cu mine cinci, Grinduță ! îi spuse Orban printre hohote de râs. Iar dama de pica e… chiar Carmen Dan ! Na, că v-am făcut-o !

— Carmen Dan !!! exclamară în cor miniștrii săi.

Grindă nu-și putu reține un gest de mânie și lovi cu pumnul în masă. Apoi îi spuse lui Orban:

— Nu pot să cred că zgripțuroaica aia, care ne-a bătut ca pe hoții de cai la 10 august, votează acuma cu noi. Mai bine să-i dea Vela niște pulane pe spinare, că văd c-a adus destule pentru miză, decât să voteze cu noi !

Cîțu, mai diplomat, interveni în scandal:

— Sună ca dracu’ să voteze Carmen Dan cu noi ! Mai bine să se dea lovită… adică bolnavă și să stea absentă… absentă nemotivată: a lovit-o covidul și musai să stea la izolare.

— Domnilor miniștri, destul ! Orele sunt și așa înaintate și trebuie să mergem la Parlament să asigurăm cvorumul de ședință. Nu vreau să ratez ocazia să-i văd mutra Ciolacului când o să-și dea seama de cacialmaua valeților săi și trădarea Damei de Pica… Dar mai ales pe a șefului nostru de la Cotroceni, care l-a și scos deja la încălzire pe protejatul său, Sever Mureșan, pentru postul de prim-ministru… Ha ha ha !… Poa’ să-l pună să-și facă și cabinetul, că are vreme până după alegeri !