football-transparent

PAMFLET SPORTIV Este de notorietate faptul că fotbalul din spațiul ex-iugoslav este condus de mafia pariurilor, care dictează de multă vreme cine câștigă campionate și cine se califică în cupele europene.

Meciul de la Cluj dintre CFR și Dinamo Zagreb n-a facut nici el excepție de la regulă, doar un necunoscător într-ale fotbalului putându-se îndoi de faptul că unii jucători de la echipa lui Dan Petrescu nu și-au apărat corect șansele.

Este cazul aici în primul rând al lui Deac, care s-a prezentat la meci ca al doisprezecelea jucător al croaților, aducându-și din plin aportul la calificarea dinamoviștilor din Zagreb prin mulțimea de centrari și șuturi aiurea la poartă, precum și prin ratarea cu nonșalanța de copil răsfățat a loviturii de la unsprezece metri din timpul regulamentar de joc. Evident, era prea de tot să mai rateze și cel de-al doilea penalty, căci și-ar fi putut face deja bagajele de la CFR Cluj.

1-5-kevin-boli (1)

Dar cel mai ilustrativ caz este cel al lui Kevin Boli, ivorianul paralel cu fotbalul și mingea – după modul cum a jucat în acest meci.

La faza primului gol al croaților, Boli a fost driblat ca-n curtea școlii, impardonabil pentru un fundaș de meserie, campion al României și cu pretenții la calificarea în Liga Campionilor.

Apoi, tot timpul meciului a fost o problemă acoperirea flancului lui Boli, ceilalți jucători clujeni din zonă trebuind să facă eforturi deosebite pentru a suplini lipsa de reacție a ivorianului.

Perla de pe coroana cu spini a ridicolului sau bomboana pe coliva calificarii în Champions League a CFR-ului a pus-o același Boli, care a executat ca un ciumete ce e lovitura de departajare, trimițând mult peste transversală mingea, undeva în dealurile din apropiere…

Inițial am crezut că la mijloc e doar lipsa de valoare a lui Boli, că poate nu prea s-a antrenat de când cu pandemia asta și e ieșit din formă, însă niște informații de ultimă oră mi-au schimbat opinia: Boli a făcut blat cu croații !

Da, dragi cititori. Pentru treizeci de arginți și-o manea croată cu dedicație, Boli a vândut meciul croaților, ca un tradator de căi ferate, depouri și locomotive clujene ce e ! Drept mărturie a trădării fără margini a ivorianului Boli, care în Coasta lui de Fildeș și-ar fi trădat și mama pentru un colț de elefant, o coastă de antilopă și-o barbă de leu, stă maneaua intrepretată special pentru el de către artista croată Neda Ukraden și care se intitulează, țineți-vă bine, dragi cititori !, „Boli, Boli”.

Iată dar, stimați cititori, că mafia pariurilor iugoslave funcționeaza din plin și pe plaiuri mioritice clujene, utilizând metode perverse de corupere a ivorienilor care muncesc cu mingea pe la Cluj, neezitând să umble până și la sentimentul lor prin manele oferite cu dedicație.

Iată mai jos dovada irefutabilă a trădării ivorianului Boli: