smiley-laughing-and-pointing

PAMFLET —   Pe vremuri, la 23 August sărbătoream insurecția cu parade muncitorești și discursuri mobilizatoare ale liderilor politruci, apoi mergeam la pădure, unde desăvârșeam insurecția cu mici și bere și manele populare din belșug.

În vremurile noastre, 23 August l-am sărbatorit anul acesta cu un congres PSD în care insurecția a constat în faptul că tot partidul a întors armele împotriva tătucilor dictatori și a adus la putere mămucile cu epoleți. Astfel, partidul a rupt-o cu trecutul său patriarhal, atât de adânc înrădăcinat în conștiința sa și-a trecut într-o nouă etapă de dezvoltare socio-politică, în care liderii, chiar dacă poartă pantaloni și izmene, sunt mămuci iubitoare ale poporului, cadre de nădejde ale serviciilor și ale comandantului suprem, președintele Iohannis.

Acuma, să fim drepți până la capăt, istoria națională a mai cunoscut insurecții antitătuciste, urmate apoi de mămuceli devastatoare, căci paradirea tătucilor dictatori e o tradiție adânc înrădăcinată în ființa națională, un adevărat laitmotiv al dăinurii milenare a poporului român în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic.

Primul tătuc dictator care a mierlit-o din cauza unei insurecții mamuciste a fost chiar Burebista, întemeietorul statului dac centralizat și primul rege care a introdus prohibiția asupra băuturilor alcoolice, obligandu-și supușii să-și taie viile și să cultive sparanghel, care nu fermentează și înlocuiește cu succes friptura cea crescătoare de colesterol. Se vede treaba că talentul la cules sparanghel este moștenit din moși-strămoși, la fel ca distileriile clandestine…

Prohibiția lui Burebestia a luat sfârșit tragic, când niște tarabostes al caponi daci i-au tras o insurecție antitătucistă lui Burebista și l-au trimis la Zamolxe să se dedulcească el cu zeamă de ambrozie și nectar de sparanghel.

Au urmat apoi insurecțiile antitătuciste împotriva lui Cuza, înfăptuită de monstruoasa coaliție conservatoareo-liberală, cea împotriva tătucului Antonescu și, în sfârșit, insurecția antitătucistă din ’89, care ne-a adus matriarhatul democrației originale și capitalismului de cumetrie. Lucrurile au continuat să degenereze, decadența durând până la tătucismul lui Dragnea.

Da’ acu’, gata ! Vremurile de tristă amintire ale tătucismului dictatorial au apus pentru totdeauna ! Congresul PSD a hotărât cu unanimitate de voturi electronice pe listă, aprobată și avizată în prealabil de o comisie de evaluare ideologică de la Academia SRI a lui Dâncu, că s-a terminat cu tătucismul în partid, că a venit vremea bună și democrația de partid pe Șoseaua Kiseleff, că toate mămucile vor avea dreptul să-și spună pe față opiniile și să nu mai bârfească pe la colțuri și că-i vor trage o moțiune de cenzură Orbanului de să-i zboare PeNeLe, conform ordinului de zi pe unitate primit în plic sigilat de la Cotroceni, via Helvig de la SRI.

În final, am așteptat să sărbătorim insurecția mamucistă cu mici și bere, conform tradiției social-democrate, însă matriarhatul mămucilor din PSD nu ne-a blagoslovit decât cu discursul lui Grindeanu, pe care-l uitaseră de la cuvânt și-a trebuit să se întoarcă la microfon toată conducerea partidului, discurs din care n-am înțeles nimica, da’ am priceput toți că nu-i rost de mici și bere la insurecția asta.

Nu-i a bună, frați social-democrați ! Dacă nu sărbătorești insurecția de la 23 August cu mici și bere și 1 Decembrie cu fasole și ciolan și vin cald, ce rost mai au insurecțiile și zilele naționale ?

Insurecția mămucistă din PSD a început cu stângul, ăla ghinionist – nu cel politic -, iar treaba asta e de rău augur pentru viitorul partidului. Tare mi-e teamă că noua mămuceală din PSD să nu aducă până la urmă la putere un alt tătuc, unul mai prostănac decât Geoană, mai comunist decat Iliescu, mai mincinos decat Ponta și mai corupt decât Năstase. Un fel de Băsescu pesedist, că doar tot din arborele fesenist s-a tras și ăsta…