football-transparent

PAMFLET SPORTIV —   Surpriză totală pe aeroportul din Cluj-Napoca, la plecarea echipei CFR Cluj în Malta pentru meciul cu Floriana La Valletta.

„Plecăm în America de Sud, nu în Malta”, a declarat foarte serios Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, lucru care i-a făcut pe ziriștii care-l intervievau să izbucnească în râs, iar pe Geambașu de la GSP să-l compare pe Dan Petrescu cu Toma Caragiu și Marin Moraru, monștri sacri ai comediei românești, lucru care dovedește că Geambașu e mai mult geambaș de potcoave de cai morți, decât jurnalist sportiv.

Zâmbetele le-au pierit tuturor imediat după decolarea avionului, când Dan Petrescu, însoțit de câțiva dintre fotbaliștii săi cei mai fideli, a dat buzna în carlinga avionului și l-a obligat pe căpitan să schimbe itinerariul de zbor spre America de Sud.

Mulți vă întrebați, poate, ce la apucat așa tam-nisam pe Dan Petrescu să recurga la un asemenea gest necugetat. Adevărul este la… Floriana !

Floriana e o gagică din America de Sud care vindea semințe prăjite și cafea Mocca turiștilor pe plajele braziliene. Într-o zi a avut norocul să-l serveasca cu semințe prăjite pe un celebru fotbalist brazilian, însă cam urâțel de felul lui, care juca la Chelsea, echipa unde evolua și Dan. Cafea nu i-a dat moca brazilianului, așa că acesta a fost musai s-o ia cu el în Anglia, că altfel nu mai vedea el Mocca moca !…

N-a trecut mult și craiul Dan i-a suflat gagica brazilianului, care nu era prea talentat la servitul cafelei. Acuma, o să spuneți că-l laud pe Dan Petrescu, că ce mare gagicar era el… Adevarul e ca nu-l laud deloc, că pe Floriana i-au suflat-o brazilianului cam toată echipa Chelsea, bașca magazionerul, paznicul, ingrijitorul gazonului si toată galeria lu’ Chelsea.

Chestia e că între Dan și Floriana s-a înfiripat o dragoste puternică la prima vedere, ceva ca între Romeo și Julieta sau Tristan și Izolda. Idila a durat multă vreme, însă din păcate s-a încheiat brusc după numai o săptămână, din cauză că Floriana a ridicat pe neanunțate tariful întrevederilor amoroase. Cum Dan nu mai putea plăti, tarful prohibitiv fiind mult peste posibilitățile sale financiare ca fundaș la Chelsea, Floriana s-a cuplat cu urmatorul pe listă și l-a lăsat pe Dan să sufere groaznic în amor.

Despărțirea de Floriana l-a durut teribil pe Dan, care credea că întâlnise iubirea vieții lui. Se zbătea noaptea în somn și urla de durerea iubirii pierdute: „Floriana, unde sunt semințele tale prăjite ? Unde e cafeaua ta Mocca, Floriana ?”.

Suferința asta din dragoste neimpărtășită i-a scăzut simțitor randamentul la echipă lui Dan, care nu mai juca nimic, plimbandu-se absent pe teren și refuzând să se mai întâlnească cu mingea. Așa că ăia de la Chelsea i-au făcut papucii lui Dan, care s-a întors plouat în România și s-a apucat de antrenorat, doar-doar o va putea uita cumva pe Floriana.

Dar iată ca sorții nemiloși ai Ligii Europa i-au scos-o iarăși în cale pe Floriana, cu ocazia meciului din Malta. Treaba asta i-a deschis vechea rană din suflet lui Dan, care a început iarăși să-l arda ca focul. Nemaisuportând durerea care-l cuprinsese peste măsura, Dan e acum în drum spre America de Sud ca s-o reîntâlnească pe Floriana.

Vom reveni cu amanunte imediat dupa meciul din Malta al CFR-ului, care se pare ca se va juca totuși, miercuri de la orele 22°°, însă nu va fi televizat. Asta la insistentele conducerii CFR-ului, care nu vrea să se vada că în locul lui Dan pe banca de rezerve se află o sosie de-a sa, care însă nu va vorbi nimic în timpul jocului, să nu se prindă lumea ca nu-i adevăratul Dan Petrescu.