Windrose-transparent

Se spune că unde este multă minte este și prostie pe măsură. „Când vedem un știutor, spunea Andrei Pleșu, trebuie să fim suspicioși: prostul e serios. E solemn. Nu se joacă. E demn, inflexibil, pietrificat. Ia toate lucrurile în serios, dar mai ales pe el însuși. Pentru că e serios, prostul e și sfătos. Are soluții pentru orice problemă. E o suficiență intelectuală glorioasă, e o fudulie. Are idei fixe. Nu se îndoiește de el însuși și îi place de el.”

 Asociația Proștilor ia atitudine… Într-o postare pe Facebook, Stelian Tănase declara: „Mă număr printre proștii români. Port mască ! Nu cred în scenarii conspiraționiste. Eu zic ca fraierul că există covid-19. Asta e proba că am un IQ sub medie”.

Domnu’ Tănase, nu-i cinstit și legal să vă arogați calități oficiale pe care nu le aveți. La noi, la Asociația Proștilor, nu figurați în catastife. Înainte de de a va fi lăudat pe FB că sunteți prost, puteați barem formula o cerere de înscriere, că nu vă durea mâna.

Da’ totuși trebuie să ne dovediți că sunteți prost, că-n ziua de azi nu mai merge pe încredere.

Ziceți că nu credeți în conspirații. Asta-i bine, vă califică. Nu există și n-au existat niciodată conspirații decât în capul deștepților. Noi, proștii, trebuie să credem ca pe evanghelie tot ce ne spun autoritățile, politicienii, Pharma, dar mai ales mass-media miluită cu zeci de milioane din fondurile de pandemie…

Faptul că purtați mască e iarăși în avantajul dvs. Mascat, lumea vă recunoaște mai greu și puteți bea liniștit o bere la terasă, nu-i musai să vă mai ascundeți în biroul lui Orban…

Credința pe care o aveți în covid e cel mai important punct în favoarea dvs. Pandemia a devenit o problema de credință, de conștiință… Chair am scris un „crez” al covidienilor, al tuturor celor care cred cu toată ființa lor în covid, pe care îl puteți învăța pe de rost de pe blogul Moara de Vânt. Când îl veți ști ca pe apă, vă puteți prezenta la Asociație să vă dăm diploma.

În ce privește IQ-ul dvs., este irelevant. Ce ne garantează nouă că nu l-ați obținut prin mită și apoi vă lăudați că sunteți prost ?

♦ O chestiune de principiu… 

Ne bucuram să-l putem include în Asociația noastră pe scriitorul și bloggerul Petru Racolța pentru chestiunile sale de principiu… În „O chestiune de principiu”, dl. Racolța, împreună cu o gașcă de pușlamale pusă pe giumbușlucuri mai ceva ca ministrul Grindă când vorbește primul său ministru, împiedică buna funcționare a unui supermarket pe motiv că lor musai trebuie să li se dea rest 1 ban de la cumpărăturile a căror preț se termină cu mulți de nouă în coadă…

Dom’le, dacă-i așa o chestiune de principiu, de ce n-ați venit cu bani potriviți de acasă ? Da’ nu ! Gașca asta pusa pe șotii așteaptă de la bieții comersanți principii, în timp ce domniile lor își permit să vină cu ce bani vor mușchii lor.

Păi, se poate ? Da’ ce, supermarketul e fabrică de bani să le dea lor restul de 1 ban ?

Toată lumea știe că prețurile cu mulți de nouă în coadă sunt psihologice, că una e să cumperi un produs cu preț fix și alta cu zecimale… Da’ ei au ce au cu bieții comersanți, care D-zeu știe cum se chinuiesc pentru o bucată de pâine pe pandemia asta, că nimeni nu mai cumpără nimic și toți mușterii pleacă în Grecia la mare…

Ehe, gașcă de potlogari ! Da’ dacă s-ar închide supermarketurile pentru un nenorocit de bănuț, pe unde ați mai umbla domniile voastre după potlogării ? Că la băcanu’ din colț cumpărați cu preț fix, da’ vă ia și pielea de pe voi ! Și atunci să vă văd eu cum mai scoateți cămașa cu principiile voastre de 1 ban !