smiley-laughing-and-pointing PAMFLET —   Fabulos interviul acordat în exclusivitate, conform contractului, postului PRO TV de către binecunoscuta divă a micului ecran, Andreea Esca. Fabuloase și cuvintele de apreciere din partea incisivului jurnalist Cristian Tudor Popescu, care-i publică o odă în proză în articolul său din Republica. Și n-o face c-ar fi îndrăgostit lulea de divă, cum circulă vorba prin târg, asemeni bătrâiorului Don Quijote de Dulcineea sa. Nu. Cristian Tudor Popescu o face în semn de recunoștință si mulțumire că Esca a salvat planeta.

Da. Esca a salvat planeta. Nici mai mult, nici mai puțin !

A salvat-o, zice bătrâiorul crai de la Digi și Republica, prin modul cum a expus publicului greșelile sale când a lăsat garda jos și s-a infectat ca proasta cu covid.

Dar să vedem în amănunt cum a salvat efectiv Andreea Esca planeta.

Era la mare, împreună cu bărbățelul ei scump și drag și copilașul lor, de care însă nu-și făceau griji, că de fiecare dată când se imbolnavea de covid făcea o formă ușoară, care nu-i porvoca decat puțin roșu în gât care-i trecea cu gargară de ceai de mentă. Griji își facea doar pentru soțiorul ei, care nu se prea controla bine la chefuri și mereu se îmbăta ca porcu’ și trebuia să-l potolească cu mascații, care-i aplicau câteva lovituri bine țintite în moalele capului până-l adormeau. Apoi, dormind ca un bebeluș, Esca îl căra cu roaba până acasă.

De data asta Esca l-a avertizat răspicat:

— Abține-te de la băutură, porcu’ dracului, ca io nu te car cu roaba până la București de aici și te arunc în mare la rechini !

Petrecerea la care s-a infectat Esca și care a dus în final la salvarea planetei de catre marea divă a micului ecran a început fără semne prevestitoare a marii salvări planetare ce urma să vină, căci toată lumea mânca și bea regulamentar, cu masca pe figură și păstrând distanța socială. Asta până când Esca s-a dus prima dată la toaletă, căci începuse să-i curgă rimelul din cauza transpirației, ocazie cu care a dat un interviu în exclusivitate la PRO TV, explicând cu lux de amănunte cum și-a refăcut în regim de urgență machiajul distrus.

După ce s-a întors de la toaletă a constatat cu stupoare că toată lumea lăsase garda jos, măștile zăceau aruncate care încotro pe jos, iar bărbățelul ei scump și drag era cherchelit bine și flirta c-o pițipoancă sumar îmbracată.

Comportamentul acesta iresponsabil al comesenilor ei petrecăreți a înciudat-o pe Esca, care i-a amenințat pe un ton de reproș amical:

— Ce faceți, nemernicilor ! Două minute v-am lăsat nesupravegheați și-ați și lăsat garda jos ? Puneți-vă urgent mășitile pe figură și părstrați distanța socială !

Însă nimeni n-o mai luă în seamă pe disperata divă, care se agita de la un petrecăreț la altul, încercând să-i facă să înțeleagă importanța de a nu lăsa garda jos. Văzând indolența crunta a anturajului său, chiar și a soțiorului ei scump și drag, care o și vârâse pe pițipoancă în niște boscheți și-i explica de zor importanța debarasării de produsele industriei moderne de textile și întoarcerea la natură, Esca se mai duse o data la toaletă, unde se lasă mușcată de păianjenul cu cruce roșie, ca să se transforme în spaidăreasă medicală și să salveze planeta.

Păianjenul cu cruce roșie se prezentă numaidecât, fiind anunțat printr-un mesaj ff urgent de conducerea PRO TV-ului. Păinjenul ciocăni regulamentar de două ori în ușa toaletei, așa cum făcea și poștașul Agathei Christie, apoi o mușcă pe Esca în toate pozițiile, provocându-i un orgasm arahnoidian care o făcu pe dată spaidăreasă medicală.

Odată metamorfoza încheiată, Esca acordă în exclusivitate, conform contractului, un interviu la PRO TV, care fu apoi preluat și de celelalte posturi TV miluite cu pomana guvernamentală de epidemie, în care explică cu lux de amănunte cât de periculos este să lași garda jos în fața coronavirusului.

Audiența extraordinară a interviului la publicul ahtiat după fapte covidiene făcu ca multă lume să conăștientizeze în sfârșit gravitatea pericolului reprezentat de coronavirus și astfel să fie salvată din ghiarele perfidului covid, căci lumea aceasta începu să-și dea seama ce înseamnă să lași garda jos și astfel Esca spaidăreasa medicală salvă planeta de la o moarte sigura de covid, ocazie cu care CTP publică elogiosul său articol la adresa Escăi.

Doar bărbățelul ei scump și drag avu o soartă mai tristă, prilej de învățătură și luare aminte pentru toți cei tentați să lase garda jos, căci în boscheții în care își ținuse prelegerea despre importanța debarasării de produsele industriei textile moderne nimerise într-un pâlc de urzici, care-l infectară grav cu covid și a trebuit să fie dus de urgență la spital, intubat și ventilat, căci asta se întâmplă cu toți nemernicii care lasă prea mult garda jos și nu se păzesc regulamentar de covid.