smiley-laughing-and-pointing PAMFLET —   Clanul mascaților nu era de la început un clan al mascaților, ci doar unul al șmecherilor, însă de când cu pandemia asta, măștile au devinit prinipala afacere a clanului șmecehrilor, așa că era firesc să-și schimbe numele. Da’ asta nu inseamna defel că-s mai puțin șmecheri…

Clanul mascaților s-a instituit deci din vremea purtatului măștilor, căci el dictează ce fel de măști și în ce cantitate cumpară spitalele, câte măști stau în depozitele strategice, iar șpaga, cum s-a descoperit în cazul UNIFARM, e cam 800 000 de euro pentru un contract. Trai, neneaco, în pandemie pe banii fraierilor !

Mai nou, clanul mascaților a trecut la represalii, căci nu prea cumpără lumea măști, iar pe alea de se îndură să-și rupă de la gură sau din pensia dusă pe medicamente le cam poartă în dorul lelii… Așa ca și-a asmuțit smardoii de la jandarmi asupra poprului care nu poartă corspunzător masca la metrou sau asupra indolentelor precupețe din piață, care nu vând reglementar pătrunjelul și loboda cu măștile pe figură.

Pe vremea stării de urgență, căreia îi duc dorul și-ar vrea-o reinstaurată, clanul mascaților ne ținea arestați la domiciliu și nu ne lăsa să ieșm din casă numa’ cu țidulă pe propria răspundere. In timp ce noi stăteam ca troglodiții, clanul a dat drumul în țară la miloane de diasporezi să mișune în tot locul și să infecteze tot ce prind, iar pe alți zeci de mii i-a înghesuit prin aeroporturi și i-a trimis după covid taman în Germania, că acolo carcalacul crește ca sparanghelul.

Acum, clanul mascaților vrea să ne carantineze forțat și să ne confiște bunurile și casele infectate, că pe miliardele împrumutate în neștire de Cîțu trebuie să pună cu ceva gaj. Așa că pandemia asta e taman ce le trebuie. Poa’ să-ți ia telefonul, calculatorul, mașina, casa, porcul și vaca din ogradă, că-s infectate și nu se dezinfecteaza numa’ daca-s scoase la mezat.

În acest timp, șeful clanului mascaților, cu casca de șantierist ratat pe cap și masca de șmecher pe figură, mai ține un discurs mobilizator în care înfierează cu mânie pandemică opoziția PSD-ului la planurile sale acaparatoare prin legea carantinei. Apoi mai acordă niște facilități fiscale păcănelelor, mai dă niște credite cu dobândă preferențială clientelei politice, după care îi trage câte un chef în sediul guvernului, fără mască de astă dată, dar cu mult tutun, alcool și femei.

Iar d-ta, cetățene, nu uita să porți mască. Ea te protejează. Eventual poti purta și-un căluș în gură. Așa, preventiv, în caz că-ți vine să înjuri guvernul, președenția, parlamentul, pe toți sfinții și arhanghelii care te-au făcut să te naști în țara asta. Ca să nu te audă patrula miliției, care-i totdeauna prin preajmă să-ți dea o amendă și-o mamă de bătaie. Iar dacă nu-ți convine situația, poți purta o mască și pe ochi, orientându-te în spațiu cu-un baston pentru orbi. Clanul te va sprijini cu-n câine de însoțire, care va nota într-un carnețel tot ce spui și ce faci, raportând scrupulos apoi la secție.

Iar dacă nu vă convine regimul, clanul mascaților vă recomandă să vă închideți în case, că oricum iar a început să bântuie în draci carcalacul. Eventual vă puteți bate în cuie usile și ferestrele să nu pătrundă covidul sau să nu fiți tentați să ieșiți afară, unde veți fi amendați fără milă. Puteți sta așa troglodiți până la Sfântul Așteaptă, că oricum nu-i pasă nimănui de voi. Nici clanului mascaților, cât timp vă plătiți regulat facturile și impozitele.  Că de nu, vin mascații cu cagulă și vă sparg ușa, vă carantinează la cucurigu și vă scot locuința la mezat. Iar dacă muriți stând la izolare în casele voastre ca faronii în piramide, clanul o să vă vândă ca mumii la muzeele de ceară și tot își scoate pârleala.

În final, nu uita să te duci la vot când vin alegerile. Nu că ar conta, că tot clanul mascaților va câștiga, orice ai vota tu. Nu-i important pe cine pui tu ștampila, important e să ai motiv să ieși din casă ca să-ți pui masca. Iar dacă n-ai, te duci și-ți cumperi. De unică folosință, nu umbla cu fenta, ca se împute șpaga. Aia pentru măști.