smiley-laughing-and-pointing PAMFLET —   Formidabil noul program de guvernare al liberalilor ! Adus la cunoștința opiniei publice într-un cadru festiv, el cuprinde pentru prima dată în istoria programelor de guvernare postdecembriste și soluțiile de aplicare în practică, nu doar fraze frumoase așternute pe hârtie, precum și sursele de finanțare, indicate cu clarviziune profetică în paginile sale.

Despre sursele de finanțare ale programului ne-a vorbit însuși ministrul de Finante, Florin-Vasile Cîțu, care, orice s-ar spune, este cel mai îndrituit să vorbească despre bani. Astfel, Cîțu spune că va lua de la cei bogați și foarte bogați și va da la săraci, încât să se producă o relativă egalizare a nivelului de trai, ca tot românul să aibă vilă și mașină de fițe cu care agațe gagici tinere.

O altă modalitate înțeleaptă de finanțare a minunatului program vor fi împrumuturile cu dobândă negativă pe care Cîțu, prin prieteniile și relațiile sale din mediul bancar, relații cultivate încă de pe vremea când era funcționar bancar și făcea pentru bancheri atacuri speculative la leu, le va lua și le va plasa cu dobândă pozitivă, rezultând astfel, prin rostogolire, un câștig pentru stat de cel puțin un miliard de euro pe zi. Un munte de bani, oameni buni, cu care n-o să știm ce să mai facem !

În ce privește ideile programatice ale programului de guvernare liberal, putem afirma răspicat că fiecare român va primi o leafă bună de la stat, pe lângă pensia speciala care va fi acordată din oficiu tuturor celor ce-au împlinit vârsta de 18 ani, ca să nu mai existe invidie și râncă între diferitele categorii sociale. De muncit nu va mai trebui să munceasca nimeni, că oricum muncim degeaba și mai e și pandemie. Cine chiar e ahtiat după câștiguri fabuloase poate pleca la cules de sparanghel sau la abatoarele din Germania, dacă ține neapărat să aibă mașini de lux, iahturi și castele ca-n Spania.

În domeniul investițiilor, aici programul guvernamental este cu adevărat revoluționar, căci prevede construirea a mii și mii de kilometri de autostrăzi, toate din ciocolată. Astfel, participantul la traficul rutier va putea trage pe dreapta, pe banda de urgență – construită din ciocolată albă, pentru diferențiere vizuală – și se va putea odihni un pic sau lua o gustare, mâncând din bordura de cozonac sau chiar din autostradă, dacă după ce se satură o reface la loc muncind la reasfaltarea ei cu betonere din caramel, amplasate pe marginea autostrăzii. Șoferii își vor putea potoli setea bând din râurile de lapte ce vor urma meandrele autostrăzii, ori degusta din butoaiele cu vin ce cresc în copacii de salam de biscuiti de pe marginea ei, amplasati pentru a proteja traficul de rafalele de vânt, cu condiția să nu depășească alcoolemia legală.

Un alt capitol important al programului de guvernare este dedicat construcției de locuințe pentru tineri și persoanele mai sărace. În aceast cadru, aceștia vor primi vile de câte 10 – 12 camere, toate din turtă dulce, sau aprtamente de lux din napolitane de cacao, vanilie sau fistic – după preferință -, accesibile la prețuri modice, căci vor fi parte din zâgârie-norii de câte 200 – 300 de etaje ce vor fi construiți în regim de urgență. Chiria și plata ratelor pentru aceste locuințe se va face prin poezii laudative și ode la adresa înțeleptei guvernări a PNL-ului.

Iată deci că ne va aștepta o epocă de lapte și miere, conform noului program, care, sub înțeleapta conducere a Partidului Național Liberal și al genialului său conducator Ludovic Orban, va aduce fericirea raiului în România, care va deveni, așa cum au prorocit înțelepții sfinți ai Bisericii Ortodoxe Române, Grădina Maicii Domnului.

Vivat programul de guvernare al PNL ! Sculați, români, nu dormiți, că nu-i vremea de dormitu, și bucurați-vă c-a venit raiul pe pământ în țară !