dossier-parrot-logo ACTUALITATEA [PAMFLET]  După ploile torențiale care nu mai contenesc de două săptămâni, s-a înregistrat și recorudul: 173 l/m² în județul Timiș ! Diluviul acesta a provocat inundații istorice în Lugoj, nemaiîntâlnite de peste 200 de ani. În această dimineață s-a dat alarma, deoarece a cedat un dig în aval de Lugoj, iar apele Timișului s-au revărsat pe terenurile agricole. Echipele de intervenție ale Apelor Române intervin cu materiale și utilaje pentru înlăturarea pagubelor. [Opinia Timisoarei]

În fața potopului, nici lugojenii n-au stat cu mâinile în sân și-au pus mână de la mână să-și construiască o arcă. Se pare că ideea a venit tocmai de la Ana Lugojana, cunoscută publicului din folclorul de dinainte de manele. Soțul acesteia, Noe Lugojanul, a avut un vis în care i-a apărut Ludovic Orban, care i-a poruncit să-și facă arcă, că el n-are timp să vină la Lugoj să se plimbe cu bărcuța ca Dragnea, că-i ocupat până peste cap cu păcănelele guvernamentale.

Ludovic Orban i-ar mai fi poruncit lui Noe Lugojanul să aducă în arcă câte două specimene din fiecare fel de băutură alcoolică, dacă e posibil la butoi, și apoi să navigheze către București, aruncând ancora la Vila Lac a premierului, unde îl așteaptă cu întreg guvernul său.

Din cauza curentului puternic de pe râul Timiș, arca lui Noe Lugojanul a fost dusă către Serbia, urmând a veni la București pe Dunăre. Vestea asta l-a bulversat rău pe Ludovic, care s-a apucat să sape un canal de la București până la Dunăre, pentru a putea trage arca pâna la Vila Lac. Se speră ca, prin mobilizarea diasporei întoarsă cu ocazia pandemiei și cu ajutorul lui Grindă cu grinda sa minune, canalul Dunăre-București să fie gata până ajunge Noe Lugojanul cu arca sa.