Windrose-transparent ROZA VÂNTURILOR  [PAMFLET]

♦ Pe aripile… În articolul „Ce au toate în comun ?”, stimabila bloggeriță Constanța Crețu, intrigată de retragerea filmului Pe aripile vântului din grila de programe a HBO, pe motiv că prezinta la modul idilic viața negrilor pe plantațiile sudiste, se altură noului val al „politically correct” și supralicitează, propunând interzicerea altor opere subversive, cum ar fi Scufița Roșie, Capra cu trei iezi, Albă ca Zăpada ș.a.

Subscriu întru totul liniei adoptate de bloggerița Crețu, căci este necesar să ne educăm tânăra generatie cât și pe cei mai în varsta în spirit progresist, în acord cu vremurile în care trăim și spre cele spre care ne îndreptăm cu ochii închiși și creierele splate de mass media noastră cea de toate zilele, și propun în plus interzicerea lui Păcală, deoarece atat pelicula lui Geo Saizescu cât și povestea autorului popular anonim prezintă deformat și tendențios clasa țărănească, ca și cum ar fi o adunătură de proști exploatați de boierii șmecheri, când tocmai țăranii îl fură pe bietul boier și trag chiulul, în loc să muncească cu spor spre propășirea materială a hambarelor naționale, spre a nu mai fi nevoiți să importăm pe valută forte până și cele mai banale produse agricole…

Pe lângă Păcală și acoliții lui, potrivit ar fi să se mai interzică Răscoala lui Rebreanu, care incită la răzmeriță printre țărani, și toate scrierile lui Caragiale, care instigă politicienii să fie corupți, mincinoși și proști.

Apoi, n-ar fi rău să se interzică și pelicula Nea Mărin miliardar, comedie de moravuri ușoare, care incită țăranul să se îmbogățească escrocând miliardari străini, prin substituții frauduloase de papornițe, în loc să fie încurajat să prospere prin muncă cinstită.

Nu în ultimul rând, tot „politically correct” ar fi interzicerea tuturor genurilor de muzică, prea snoabe ori decadente, cu excepția manelelor, spre a demonstra populației rroma că nu ne considerăm superiori ei, spălându-i eventual și picioarele în timp ce-i lipim pe frunte banii fără număr…

♦ Desueta clepsidră… Pe culoarele tăcerii „In orele clepsidrei”, lirica bloggeriță Daniela Konovală a căzut în clepsidra cu nisip și-l așteaptă pe prințul pe cal alb, asemeni Penelopei cea castă cel aștepta pe Ulise…

Stimată și lirica blogeriță, chiar dacă ai pus trei magi detectivi de la răsărit pe urmele lui, călăuziți în scotocirile lor de copoi de „steaua” aia care sus răsare ca o taină mare, n-are rost să-l mai aștepți cufundata în deșertul clepsidrei ca-n butoiul cu melancolie. Ți l-a furat pițipoanca Calypso și l-a sechestrat la Bamboo, momindu-l cu un ceas Rolex cu diamante…

Clepsidrele sunt demodate, Penelopo ! Trebuie să ții pasul cu vremurile, să te modernizezi, dacă vrei să-l mai recâștigi pe Ulise. Și-apoi, dacă te-a părăsit pentru o zână a surprizelor de la Bamboo, poate că nici nu merită să-l mai aștepți.

Încearcă altceva. Metoda Vulpiței ai încercat-o ?

♦ O refugiată milionară… În lirica sa A Milion Stars, refugiata Mimi ne informează ca a primit cadou un milion de stele de la un tip, a cărui identitate și avere le trece sub tăcere.

Ne bucurăm pentru averea picată pleașcă peste Mimi, însă ne-ar părea rău să-și părăsească refugiul, că acu’ e milionară, și să-și piardă capul și banii prin cluburi de fițe cu indivizi dubioși, atât de generoși cu tinerele naive, și să ajungă apoi dezamagită, sedusă și abandonată, singură și falită după ce i-au păpat craii de Bamboo averea…

O întrebare însă nu-mi dă pace: neidentificatul binefăcător, cel care a sedus-o pe biata Mimi cu stele sale, o fi vreun nepot de-al lui Becali ? Că ăștia-s cu „stelele”…

♦ Ardelean lives matter !… 

În articolul „Rîdem noi… (3) – Cu ardeleni”, Liviu Antonesei publică câteva glume și bancuri cu ardeleni, prezentându-i tendențios ca proști, ignoranți, înceți la minte și degenerați în ce privește educația odraslelor.

Domnu’ Antonesei, ardelean lives matter ! Protestez cu toată indignarea față de bancurile astea xenofobe, șovine și rasiste care promovează ura față de ardeleni, își bat joc de cei mai frumoși, mai harnici și mai deștepți locuitori ai țării și instigă la ruperea legăturilor ancestrale cu Ardealul, care vreți voi să-i țineți pe moldoveni și olteni departe de Occidentul care e Ardealul, că sunteți voi cu rușii și vindeți țara.

Dacă s-a interzis filmul „Pe aripile vântului”, care era rasist, atunci să se interzică și bancurile cu ardeleni. Nu-i „politically correct” să faci mișto de cineva pe criterii etnice. Să lase doar bancurile cu moldoveni și olteni, că ăștia oricum sunt proști și n-are de ce să-i supere adevărul. Ba, din contră, ar fi educative spre îndreptarea și luminarea lor.

La bună vedere !

I can’t breath !

P.S. Domnu’ Vela, articolul acesta este un pamflet, adică glumim, nu vorbim serios, nu informăm, nu instigăm și nu emitem opinii. Doar satirizăm anumite tare și comportamente din societate sau pur și simplu glumim de amorul artei. Asta ca să nu mai ceri să ne blocheze blogul pe celelalte rețele de socializare, că pe Facebook ni l-ai blocat, acuzându-ne de „fake news”.