smiley-laughing-and-pointingUMOR —   Zilele trecute n-am avut ce face și m-am dus să mă plimb oleacă pe străzi și prin parcuri, ca sa iau pulsul societății, acum, în perioada postpandemie primu’ val. Cum îmi cam secase inspirația și nu prea mai aveam idei despre ce să mai scriu pe blog, am hotărât să mă bag în seamă cu lumea și să aflu ce gândește.

A ieșit până la urma un fel de sondaj de opinie, cele mai interesante răspunsuri mi s-au părut acelea la întrebarea „Ce model aveți în viață ?”, pe care le public mai jos, spre hazul și delectarea cititorilor noștri.

Mirela C., frizeriță: Multa lume critică pe Zăvoranca, pe Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiș în showbiz, prin toate revistele, le urmaresc în fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la televizor. Pentru mine, ele au reușit în viața. Numele lor apar pe internet de mii de ori. Altfel, nu te știe nimeni, în afară de cartierul tău. E bine să ai un model de urmat, te inspiră în ce faci.

Gheorghe T., polițist local: Eu îl aleg pe Nelson Mandela, pentru că mi-a plăcut filmul cu Morgan Freeman. El a spus că închisoarea nu e așa rea, dacă după aia scapi și ești fericit. Păcat, că am înțeles că moare.

Florinel P., ospătar: Cătalin Botezatu este un model în viață pentru orice ființă, pentru că el ia fete din viața reala și le duce și le îmbracă la București, și pe unele din ele chiar mai adânc în Europa.

Roxana I., studentă la informatică: Aș vrea să ajung ca Steve Jobs, cel care a descoperit telefonul mobil și tableta. Pentru c-a fost inteligent și insistent, a făcut miliarde de dolari. Păcat că a murit tânăr; eu voi merge mai des pe la doctor. Și poate voi face și eu descoperiri importante, că sunt pasionată de tehnologie.

Daniel U., elev de liceu: O duci bine în viață dacă ești șmecher, cu mașină tunată, gagică cool… Ți se apleacă lumea la picioare !… Sau poți fi afacerist ca Gigi Becali, să fii toată ziua pe la televizor, să arunci cu banii la săraci. Asta vad eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici dupa ce l-au arestat pe Becali, că după trei ani a scăpat. Rămâne în istorie.

Radu B., instalator: Am un văr cârciumar, care este modelul meu. La el la bar vine și primarul și n-are treabă cu SANEPID-ul sau alte controale. Acum își face terasă pe faleză. La el sunt numai bunăciuni.

Gabriel P., lucrător comercial: Modelul meu este Ilie Năstase, pentru că nu îi pasă de gura lumii și s-a însurat de multe ori. Când l-a supărat cineva, i-a dat-o la temelie.

Eva H., bibliotecară: Eu îl admir cel mai mult pe Luis Armstrong, primul om care a pășit pe Lună. A avut curaj, pentru că racheta putea să explodeze cu o bombă pusă de ruși. De atunci, când fac ceva important zic că e un pas mare pentru mine. Dar, dacă pasul a fost făcut într-un studio de film, cum spun unii, nu-l mai vreau ca model.

Notă: De un real ajutor în realizarea acestui interviu mi-au fost și perlele de la BAC ale elevilor, cărora le mulțumesc pe această cale.