dossier-parrot-logoLA ORDINEA ZILEI —   După ce a adresat vorbe grele celor care nu respectă distanța de socializare și se bulucesc cu like-uri la postările bombardierilor care își bat joc de starea de alertă, șeful ISU, Raed Arafat, amenință cu noi măsuri de relaxare socială, declarând sus și tare că „de la 1 – 2 iunie vor fi aplicate” și că „vom analiza si vom vedea ce măsuri au luat și alte țări, dar cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta…„.

În contextul în care populația se obișnuise să stea liniștită în case, să se uite toată ziulica la seriale turcești sau să vadă ce chiloțeală au mai făcut Vulpița și Viorel, să iasă afară doar cu declarație pe propria răspundere, că altfel o infectează carcalacul sau o amendează miliția pentru greșeli gramaticale, ridicarea acestei restricții a constituit un șoc care a bulversat multă lume. Cum să umbli așa, telelelu, fără declarație ? Mulți au căutat totuși să completeze declarația și după 15 mai, din obișnuința sau spirit de prevedere, că le era teamă să nu se infecteze cu carcalac.

În aceste condiții, să vii și să ameninți cu noi măsuri de relaxare mi se pare exagerat. Păi, ce ne facem dacă se vor redeschide și terasele ? Te pomenești că apoi va trebui să mergem și la muncă !

Amenințările cu relaxarea ale lui Raed Arafat nu mi se par de bun augur. Carcalacul încă bântuie pe platoul lui din grafic și pândește la orice relaxare, oricât de mică. Apoi, mai sunt și antenele 5G; chiar daca virusul va dispărea încetul cu incetul, antenele emit mai departe valurile lor de microunde… Emisiile astea nu se mai relaxeaza și ele, domnule Arafat ?

Dacă în timp ne „imunizam” la coronavirusul lu’ pește prăjit, că de obicei nu supraviețuiesc decât virușii care nu-și omoară gazda, altfel merg și ei în mormânt cu ea, la micronunde și radiații ionizante e mai greu… Așa că, dom’ Arafat, las-o mai moale cu amenințările astea cu relaxarea și vedeți-vă de starea dvs. de alertă, că noi cu carantina ne descurcăm, chiar de va trebui să mâncăm de acum înainte măști și distanțare socială.

La bună (ne)relaxare, dom’ Arafat !

SURSĂ: Gandul